Ook in België teeltverbod na besmetting knolcyperus

Net als in Nederland gaat ook in België een teeltverbod gelden voor landbouwpercelen die besmet zijn met knolcyperus.

Ook+in+Belgi%C3%AB+teeltverbod+na+besmetting+knolcyperus
© LLTB

Deze maatregel wordt vanaf 2023 ingevoerd, meldt het departement Landbouw en Visserij. Het teeltverbod bij onze zuiderburen heeft betrekking op wortel-, bol- en knolgewassen en zal als randvoorwaarden worden opgenomen in het nieuwe GLB. In Nederland geldt op basis van een teeltvoorschrift al langer een teeltverbod bij de aanwezigheid van knolcyperus.

De Belgische autoriteiten zien een teeltverbod als efficiënt middel om de verdere verspreiding van het probleemonkruid tegen te gaan. Met name in Vlaanderen zijn de problemen met percelen die besmet zijn met knolcyperus sterk toegenomen. Een perceel wordt besmet verklaard als een haard met knolcyperus groter is dan 10 vierkante meter.


Percelen goed controleren

Het departement Landbouw en Visserij adviseert gewastelers om dit jaar hun percelen goed te controleren op de aanwezigheid van knolcyperus. Het is nu eventueel nog mogelijk om een goede bestrijding uit te voeren of om hun teeltplan op een besmetting aan te passen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer