Zuivelacademie voortgezet door SOL en ZON

Ketenorganisatie ZuivelNL heeft de digitale kennis- en leeromgeving ‘de Zuivelacademie’ overgedragen aan Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en Zuivel Opleidingen Nederland (ZON).

Zuivelacademie+voortgezet+door+SOL+en+ZON
© Zuivelacademie

Afgelopen vrijdag werd de overdracht geformaliseerd door het tekenen van de overdrachtsovereenkomst door Hubert Andela (ZuivelNL), Arry Verhage (SOL) en Rien Komen (ZON). De strategische keuze werd al in 2021 gemaakt.


Heroriëntatie

De overname kwam in beeld na een heroriëntatie bij ZuivelNL. 'Nu de thema’s arbeid en onderwijs niet meer tot onze kernactiviteiten behoren, zijn wij blij dat de continuering van Zuivelacademie naar de toekomst toe is geborgd. Het is door het zuivelbedrijfsleven en ZON in samenwerking met de SOL zo goed is opgepakt', zegt directeur Andela van ZuivelNL.

Dit gevoel wordt gedeeld door SOL en ZON, vertelt SOL-directeur Arry Verhage: 'De Zuivelacademie is een waardevolle kennis- en leeromgeving die zuivelbedrijven helpt om vitaal, vaardig en wendbaar te blijven. Dit wilden we niet verloren laten gaan.'


Platform

Het zuivel-bedrijfsleven is nauw betrokken bij de overname. Om de doorgang van de Zuivelacademie te realiseren is met zestien zuivelbedrijven een overeenkomst gesloten. Hierin staat dat men proactief gebruik maakt van het platform, meewerkt aan het actueel houden en uitbouwen van de kennis- en leeromgeving én dat deelnemende bedrijven elk een gedeelte van de kosten dragen.

De Zuivelacademie opent in de nieuwe situatie de deuren voor verdere vernieuwing en ontwikkeling. Hierin spelen de deelnemende bedrijven een bepalende rol, vertelt Rien Komen, vice voorzitter van CvB Aeres, namens ZON: 'Door in de redactiegroepen de samenwerking te blijven organiseren tussen de bedrijven en de kennisinstellingen, is het mogelijk met de zuivelacademie in te spelen op komende ontwikkelingen. Door het inzetten van nieuwe digitale technieken wordt het leren via de Zuivelacademie nog dynamischer.'


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer