Mening werknemers gevraagd over aanvulling WW

Vakbonden FNV en CNV houden een enquête onder werknemers over de aanvullende verzekering op de uitkeringen voor werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid. Deze regeling heet PAWW en is opgenomen in een aantal cao's. PAWW staat voor Private Aanvulling WW en WGA.

Mening+werknemers+gevraagd+over+aanvulling+WW
© DIRK HOL

De overheid heeft sinds 1 januari 2019 de duur van uitkeringen bij werkloosheid en arbeidsongeschiktheid verkort van maximaal drie naar twee maximaal twee jaar. Om dat op te vangen, hebben werkgevers en vakbonden een collectieve en daarom verplichte verzekering afgesproken voor de periode daarna. Dat is de PAWW en deze loopt in oktober af. Er moet nu worden beslist of deze verzekering wordt verlengd.


De werknemers in de cao's Open Teelten, Productiegerichte Dierhouderij en Groothandel Bloembollen mogen hun mening geven over het verlengen van de PAWW. Hiervoor is een enquête opgesteld. Werkgevers wordt verzocht deze met hun werknemers te delen.

Na een korte uitleg over de PAWW, beantwoorden werknemers de vraag of zij verlenging willen of niet. De enquête is beschikbaar in vier talen: Nederlands, Pools, Roemeens en Engels. De vertalingen zijn alleen bedoeld om werknemers die de taal niet (voldoende) machtig zijn, te helpen. De reacties via deze vier talen komen terecht in een bestand. De enquête sluit op 6 juni om 24 uur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer