Team Varkens FDF met slachterij Gosschalk in zee

Slachterij J.Gosschalk en Zn uit het Gelderse Epe wordt de marktpartner van Team Varkens van Farmers Defence Force (FDF). Beide partijen zetten daarvoor een handtekening onder een intentieverklaring over de toekomstige samenwerking.

Team+Varkens+FDF+met+slachterij+Gosschalk+in+zee
© Twan Wiermans

Wanneer de intentieverklaring is omgezet naar vastgelegde afspraken organiseert FDF Team Varkens een ledenbijeenkomst. Dan ook wordt bekendgemaakt wat de samenwerking precies inhoudt, geeft Roy Nillesen van FDF Team Varkens aan. 'Het concept blijft niet alleen beperkt tot de mesters. Ook fokkers willen we laten deelnemen door ze te koppelen aan vleesvarkenshouders.'

Deze week wordt bij Gosschalk een testvracht varkens geslacht. Dat is voor het maken van beeldmateriaal en een film. Alle varkensvleesproducten die straks bij Gosschalk het bedrijf verlaten, hebben op de verpakking het logo van Keurmerk FarmerFriendly. 'We willen alles goed voorbereiden. Het belangrijkste is dat we het keurmerk goed wegzetten bij de bestaande klanten van Gosschalk.'


Ernstige overtredingen

Gosschalk raakte juli 2021 de erkenning van slachterij kwijt, omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit er ernstige overtredingen ten aanzien van dierenwelzijn had vastgesteld. De slachterij ging augustus dat jaar weer open en sinds februari staat het niet meer onder verscherpt toezicht van de NVWA. 'Er is wat stagnatie geweest, maar bij Gosschalk is alles weer als vanouds. Alle klanten zijn terug', geeft Nillesen aan.


FDF Team Varkens verwacht over twee tot drie weken een ledenbijeenkomst te beleggen. Tot die tijd wil FDF Team Varkens verder geen toelichting geven op het concept en hoe dat financieel eruit gaat zien. Nillesen verwacht daarna vlot los te kunnen met Keurmerk FarmerFriendly. 'We bouwen het stap voor stap op.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer