Geld beschikbaar voor projecten die biodiversiteit versterken

Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel opent zondag 22 mei, op de Dag van de Biodiversiteit, voor het derde jaar op rij het Samen voor biodiversiteit-innovatiefonds. Er is 100.000 euro beschikbaar voor projecten die structureel de Nederlandse biodiversiteit versterken.

Geld+beschikbaar+voor+projecten+die+biodiversiteit+versterken
© Landschap Overijssel

In aanmerking komen projecten die gericht zijn op het creëren van omstandigheden die de biodiversiteit structureel bevorderen en waarin burgers actief zijn betrokken. Het aanleggen of behouden van landschapselementen, die sinds de vorige eeuw op grote schaal zijn verdwenen, speelt hierbij een belangrijke rol.

'Landschapselementen zijn onmisbaar bij het biodiversiteitsherstel in Nederland', zegt voorzitter Louise Vet van Deltaplan Biodiversiteitsherstel. 'Denk hierbij aan heggen, hagen, poeltjes, houtwallen en struikgewas. Dieren vinden hierin voedsel en schuilplaatsen, en ze maken deel uit van het lokale ecosysteem.'


Gezondheid van de mens

Voor bodemleven, klimaat, de uitstraling van ons landschap en de gezondheid van de mens zijn landschapselementen ook cruciaal, geeft Vet aan. 'Daarom leggen we ook in deze derde ronde van het innovatiefonds de nadruk op de onmisbare rol ervan.' Door de eerste ronde van het fonds in 2020 konden acht lokale projecten voor biodiversiteitsherstel van start, in 2021 kwamen daar nog tien projecten bij.In al deze projecten staan samenwerking en het inspireren van de omgeving centraal. Dit jaar reserveert Deltaplan Biodiversiteitsherstel 100.000 euro voor het innovatiefonds. De maximale bijdrage per project bedraagt 20.000 euro. Aanvragen voor bijdragen lager dan dit bedrag komen ook in aanmerking voor een bijdrage.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer