Ingrid van Huizen nieuwe voorzitter Stichting Biodiversiteitsmonitor

Ingrid van Huizen is de nieuwe voorzitter van de Stichting Biodiversiteitsmonitor. Zij volgt ad-interimvoorzitter Carin van Huët op die wel bestuurslid blijft.

Ingrid+van+Huizen+nieuwe+voorzitter+Stichting+Biodiversiteitsmonitor
© Dirk Hol

De Biodiversiteitsmonitor is een systematiek die het mogelijk maakt de impact en prestaties van individuele agrarische bedrijven op biodiversiteit meetbaar te maken en te monitoren over meerdere jaren. Het principe achter de Biodiversiteitsmonitor is dat er integraal wordt gestuurd op doelen, in plaats van sturen op maatregelen of het verbeteren van het bestaande. Dit maakt het mogelijk om met gestapelde beloningen een nieuw verdienmodel te creëren voor boeren.

Van Huizen was tussen 2017 en 2018 een jaar lang LTO-portefeuillehouder Natuur- en Landschapsontwikkeling. In die periode pleitte zij onder meer voor een Landelijk Boeren Biodiversiteitsfonds. Zij was destijds onder meer betrokken bij het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Tevens werkte zij aan de doorontwikkeling en professionalisering van het Agrarisch Collectief Noardlike Fryske Wâlden (Noordelijke Friese Wouden).Doorontwikkelen

'Ik ben zeer gemotiveerd om samen met de partijen die zich inzetten voor het behoud en herstel van biodiversiteit, vanuit de sterke basis die er nu ligt met de Biodiversiteitsmonitor, deze verder uit te dragen en door te ontwikkelen', zegt Van Huizen over haar nieuwe functie.

Voorganger Van Huët geeft aan dat met Van Huizen de Stichting Biodiversiteitsmonitor een voorzitter krijgt met een sterke verbondenheid aan de agrarische sector en biodiversiteit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer