Tweede editie publiekscampagne Maak Grijs Groener van start

De publiekscampagne Maak Grijs Groener van Deltaplan Biodiversiteitsherstel gaat vrijdag van start. De stichting wil biodiversiteit onder de aandacht brengen bij burgers en die inspireren om zelf bij te dragen aan biodiversiteitsherstel.

Tweede+editie+publiekscampagne+Maak+Grijs+Groener+van+start
© Twan Wiermans

Dat laatste is hard nodig volgens Deltaplan Biodiversiteitsherstel, aangezien maar een kwart van de Nederlanders zegt te weten wat ze aan biodiversiteitsherstel kan doen. De eerste editie van de nationale campagne werd in oktober 2020 gelanceerd, nu volgt de tweede editie.

Via onder andere sociale en online media, advertenties en het netwerk van meer dan 150 partners en supporters van het deltaplan worden mensen aangespoord om samen aan de slag te gaan met biodiversiteit. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het samen aanleggen van geveltuinen, boomspiegels of bloemperken, het aanplanten van inheemse fruitbomen of het vergroenen van bedrijventerreinen.


Ombuigen naar herstel

Louise Vet is als voorzitter van Deltaplan Biodiversiteitsherstel en hoogleraar ecologie bij Wageningen University & Research blij met de groeiende aandacht voor het thema. 'We zien dat er steeds meer aandacht komt voor het belang van biodiversiteit. En dat moet ook, want nu kunnen we het verlies van biodiversiteit samen nog ombuigen naar herstel.'

De tijd dringt volgens haar wel. 'Hoe langer we wachten, hoe lastiger het wordt om het tij te keren. Met de campagne Maak Grijs Groener doen we een indringende oproep aan heel Nederland: ga aan de slag met biodiversiteit in jouw omgeving. Alleen als we het samen doen, kunnen we een verandering realiseren.'


Biodiversiteitsherstel

Bijna tweehonderd bedrijven, boerenorganisaties, banken, natuurorganisaties, wetenschappers, overheden en burgers verenigden zich in 2018 in stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Doel daarvan is om in 2030 biodiversiteitsverlies omgebogen te hebben naar herstel. De campagne die nu van start gaat, is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer