Zweegers Equipment Group wil groeien in mechanisatie

De landbouwtak van ZGB is onlangs ondergebracht in de Zweegers Equipment Group. ZGB is eigenaar van onder andere Fendt, Massey Ferguson en Valtra-importeur Mechan Groep in het Utrechtse Achterveld en van het Deense Maskinhandler Indkøbsringen.

Zweegers+Equipment+Group+wil+groeien+in+mechanisatie
© Mechan Groep

Zweegers Equipment Group is gevestigd in het Gelderse Apeldoorn en heeft grote plannen. De huidige omzet van 250 miljoen euro per jaar komt van de door Frank Zweegers ingebrachte landbouwtak van ZGB. De ambitie is om die omzet fors uit te breiden onder leiding van Gerrit van der Scheer.

Van der Scheer was jarenlang CEO bij Royal Reesink, het moederbedrijf van Kuhn-importeur Reesink Agri en Claas- en Amazone-importeur Kamps de Wild. Reesink groeide onder zijn leiding fors in distributie en serviceverlening van landbouw en bouwmaterieel.


Groei in Europa en Noord Amerika

Het bedrijf wil groeien door 'het portfolio van machines binnen de landbouw-, tuin en park-, bouw en industriële sector flink uit te breiden met bedrijven in Europa en later ook Noord-Amerika'. Daarvoor neemt in de directie, naast Gerrit van der Scheer, ook Ronald Ruesink zitting, de voormalig financieel directeur van Royal Reesink. Daarbij is er een raad van commissarissen opgericht met als voorzitter Cees Veerman, de oud-minister van Landbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 14°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer