Bosje bloemen met Moederdag niet alleen populair voor eigen moeder

Een bosje bloemen met Moederdag is niet alleen populair voor eigen moeders. Dat blijkt uit een onderzoek van Topbloemen.nl. De online bloemenverkoper hield een enquete onder 7.956 respondenten.

Bosje+bloemen+met+Moederdag+niet+alleen+populair+voor+eigen+moeder
© René Eijsink

Het is opvallend dat 22 procent van de respondenten met Moederdag niet hun eigen moeder verrast met bloemen, maar iemand anders. Toch is met 67 procent het grootste deel van de respondenten van plan om met Moederdag een bosje bloemen te bestellen voor hun eigen moeder.

Onder het motto 'Moederdag is voor alle moeders' kunnen ook partners dit jaar een bloemetje verwachten. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat 11 procent van plan is om hun partner hiermee te verrassen.


Schoonmoeders

Ook schoonmoeders behoren dit jaar tot de gelukkigen. 11 procent van de respondenten wil hun schoonmoeder dit jaar verrassen met een mooi boeket. Verder valt op dat 58 procent niet uitkijkt naar Moederdag, maar toch bereid is om een (schoon)moeder een bosje bloemen cadeau te doen.


'Bloemen voor Moederdag worden vaak maar een paar dagen of zelfs één dag van tevoren besteld', weet directeur Edwin van Arkel van Topbloemen.nl. 'Vorig jaar viel Moederdag op zondag 9 mei. Toen werden de meeste bestellingen gedaan op 7 mei, de vrijdag voor Moederdag.


'Vandaag waarschijnlijk piek'

'Dit jaar valt Moederdag op zondag 9 mei (morgen)', vervolgt Van Arkel. 'Ik verwacht dat de piek dit jaar op zaterdag 7 mei ligt (vandaag). Wat kosten betreft is 63 procent van de respondenten bereid tussen de 0 en 25 euro uit te geven voor een boeket met Moederdag. 35 procent heeft tussen de 25 en 50 euro over voor een bosje bloemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer