Landbouwactiviteiten Bayer fors gegroeid in 2022

Bayer zag in het eerste kwartaal van dit jaar de landbouwactiviteiten fors groeien. 'We zijn vol vertrouwen over onze prognose voor dit jaar, ondanks de grote onzekerheden, waaronder de stabiliteit van toeleveringsketens en energievoorziening', aldus voorzitter Werner Baumann van de raad van bestuur.

Landbouwactiviteiten+Bayer+fors+gegroeid+in+2022
© Bayer

In de eerste drie maanden boekte Bayer een omzet van 14,6 miljard euro. Dat is een stijging van 14 procent in vergelijking met vorig jaar. De bedrijfswinst steeg met 27,5 procent en kwam daardoor uit op 5,25 miljard euro. De nettowinst van het bedrijf steeg met 57,5 procent tot 3,3 miljard euro.

De landbouwdivisie van het bedrijf ligt aan de basis van de goede kwartaalresultaten. De omzet groeide met bijna 22 procent tot 8,45 miljard euro. De omzet van de landbouwdivisie groeide met dubbele cijfers in alle regio's en realiseerde een bijzonder sterke groei bij de afdeling herbiciden (59,8 procent) en fungiciden (18,6 procent).


Prijsstijgingen

De afdeling maiszaden boekte verkoopwinsten, voornamelijk als gevolg van prijsstijgingen in alle regio's. De omzet bij sojabonenzaden lag op hetzelfde niveau als in dezelfde periode vorig jaar (0,8 procent). De omzet en winst van deze divisie werden naar eigen zeggen niet negatief beïnvloed door de Russische invasie van Oekraïne. Dat komt omdat Rusland en Oekraïne niet tot de belangrijkste landen van het bedrijf behoren. Deze landen zijn goed voor zo'n 3 procent van de omzet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer