De 'woest aantrekkelijke' stoppersregeling van minister Van der Wal

Minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof beloofde eerder dit jaar een 'woest aantrekkelijke' stoppersregeling voor boeren die vrijwillig hun bedrijf willen beëindigen en zo bijdragen aan een reductie van de stikstofemissie.

Deze week werd duidelijk wat die regeling inhoudt: een marktconforme vergoeding van productierechten en het waardeverlies van de productiecapaciteit. Het kabinet wil hier in totaal 750 miljoen euro voor uittrekken, verdeeld over twee regelingen. In een interview met hoofdredacteur Esther de Snoo geeft minister Van der Wal aan wat ze met deze regeling beoogt en waarom ze hiervoor heeft gekozen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer