Vrijwilligers zorgen voor afvalvrije eerste snede

Blik en plastic worden steeds vaker aangetroffen in weilanden waar koeien grazen of waar wordt gemaaid. Melkveehouder Stan Bosman uit het Overijsselse De Krim kreeg afgelopen zaterdag hulp van een groep vrijwilligers. Samen ruimden ze in de weilanden langs de weg het nodige afval op. Dat deden ze voordat de eerste snede van het land gaat.

Een koe van Bosman lag anderhalf jaar geleden dood in de stal, waarschijnlijk na het eten van stukjes blik dat in het veevoer terecht was gekomen. 'De loonwerker gebruikt wel een metaaldetector in de hakselaar, maar blik is niet magnetisch. Dus moet je het wel handmatig uit het weiland halen, voordat er gemaaid wordt.'

Het bedrijf van de melkveehouder ligt langs een vrij drukke weg met een fietspad en bushalte voor de deur. 'Ik zie het lukraak weggooien echt als een maatschappelijk probleem. We haalden vorig jaar tijdens een zoekactie zeker twee vuilniszakken vol op. Ik ben natuurlijk niet de enige boer die met dit probleem zit. Hier in de omgeving doen nu acht bedrijven mee met de actie 'Met opgeruimde blik' die vanuit Boert Bewust is georganiseerd.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer