Ruimte voor gerobotiseerde kas binnen geurcirkel mestverwerker in America

Een kas die zo is ingericht dat er een minimale inzet van personeel nodig is, mag ontwikkeld worden binnen de geurcirkel van een veehouderijbedrijf dat ook mest verwerkt in America. Dat stelt de Raad van State in een uitspraak op woensdag 28 april.

Ruimte+voor+gerobotiseerde+kas+binnen+geurcirkel+mestverwerker+in+America
© Twan Wiermans

De kas in America wordt gebouwd voor de vermeerdering van aardbeiplanten. De eigenaar van de mestverwerkingsinstallatie vreest gevolgen voor zijn vergunning omdat de kas is gepland binnen de geurcirkel van zijn bedrijf. De gemeenteraad van Horst aan de Maas keurde daarvoor de aanpassing van het bestemmingsplan goed. Eerder had de rechtbank Limburg het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geschorst.

De rechter stelt dat de mestverwerking nauwelijks geurhinder veroorzaakt. De veehouderij-activiteit levert meer geuremissie. De gemeente heeft daarnaast terecht laten meewegen dat sprake is van een hypermoderne kas waarin het menselijk handelen zeer beperkt is, oordeelt de Raad van State. Daardoor is het in de planregeling opgenomen maximum aantal dagen dat er mensen aan het werk zijn in de kas realistisch.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer