Ridder introduceert systeem voor positiebepaling in de kas

Tuinbouwtechnologiebedrijf Ridder introduceert een nieuw systeem om processen in de kas met positiebepaling inzichtelijk te maken. Het systeem Ridder Coranger kan de posities van planten, personen en objecten in de kas tot op 10 centimeter nauwkeurig lokaliseren.

Ridder+introduceert+systeem+voor+positiebepaling+in+de+kas
© Ridder

Het systeem speelt in op de toenemende behoefte van tuinbouwbedrijven om de teelt en processen tot in detail te monitoren. Net als in de akkerbouw is ook in de kas een belangrijke rol weggelegd voor locatiespecifieke data en informatie.

Ridder Coranger werkt met gepatenteerde technologie die met beacons en tags een nauwkeurige positiebepaling leveren. Dit kan voor logistieke systemen, gewassen, drones, sensoren, plukrobots en dataplatforms in de kas of verpakkingshal.


Volautomatische oogst- en arbeidsregistratie

Duijvestijn Tomaten in het Zuid-Hollandse Pijnacker testte het systeem voor de volautomatische oogst- en arbeidsregistratie in de kas. Ridder Coranger bespaart tijd in het invoeren en nakijken van oogst- en productiedata, omdat de registraties automatisch plaatsvinden. Telers kunnen op deze manier de administratieve last op het bedrijf verminderen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer