Alle veldrobots van Naïo mogen onbewaakt werken

Naïo Technologies certificeert het autonome, onbewaakte werk van zijn volledige reeks veldrobots. Het gaat om de robots Oz, Dino en Ted.

Alle+veldrobots+van+Na%C3%AFo+mogen+onbewaakt+werken
© Naïo

Naïo is een Franse producent van landbouwrobotica en bestaat tien jaar. Als eerste bedrijf ter wereld zet Naïo zijn grootschalige landbouwrobots vanaf het voorjaar 2022 zonder toezicht op het veld aan het werk.

Na de kleine landbouwassistent Oz in 2015 te hebben gecertificeerd, is het nu de beurt aan Dino voor grootschalige groentevelden en Ted voor de wijnbouwsector, om in volledige autonomie te kunnen werken zonder menselijk toezicht.

'Echte autonomie, zoals gevraagd door onze klanten, betekent dat we de robot alleen kunnen laten werken in een veld om taken met een hogere toegevoegde waarde uit te voeren', legt commercieel directeur Matthias Carrière van Naïo uit. 'De uitdaging ligt in het delegeren van een eenvoudige, repetitieve taak aan je robot, net zoals je een robotstofzuiger of een robotmaaier zijn werk zou laten doen.'


Volledig autonoom

Na tien jaar ervaring in het automatiseren van mechanisch wieden zijn er nu wereldwijd meer dan 250 robots in omloop die zestigduizend werkuren uitvoeren. Naïo is bezig zijn vloot van landbouwrobots volledig autonoom te maken in het veld.

Dino en Ted zijn vanaf het voorjaar van 2022 uitgerust met veiligheidssystemen waarmee ze zonder toezicht in heel Europa kunnen opereren. Deze oplossingen introduceert het bedrijf tijdens de zesde editie van het International Agricultural Robotics Forum dat op 7, 8 en 9 december in het Franse Toulouse wordt gehouden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer