Aspergegilde Limburg van start

Aspergegilde Limburg is de nieuwe vereniging voor de aspergesector, van aspergetelers en plantenkwekers tot toeleveranciers en adviseurs. De vereniging is ontstaan uit het Aspergegilde Peel en Maas.

'Door de schaalvergroting bleef het areaal hetzelfde, maar kwamen er steeds minder telers, dus kregen we steeds minder leden', zegt voorzitter Jan Linssen van Aspergegilde Limburg. 'Dat heeft ons doen besluiten om het breder te gaan zoeken en op te schalen.'

Op een laat perceel kijken medewerkers van aspergebedrijf Peeters waar het plastic opbolt en een asperge verschijnt. Omdat het folie andersom ligt, met de witte kant naar boven, duurt het in verhouding wat langer voor de asperges klaar zijn om gestoken te worden. Op deze manier is het mogelijk het oogstseizoen te verlengen. 'De prijzen zijn goed. We hebben een vroege start gehad met veel zon. Daar hebben we optimaal van kunnen profiteren', zegt de teler.

De aspergeteelt in Duitsland ziet Linssen als grootste concurrent. 'Duitsland heeft de productie behoorlijk opgevoerd en is minder afhankelijk van de teelt in Nederland. Dat is niet verontrustend, want de consumptie in Nederland is toegenomen en de afzet is prima.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer