Nieuwe vereniging voor aspergeketen gaat van start

Aspergegilde Limburg is de nieuwe vereniging voor de aspergesector, van aspergetelers en plantenkwekers tot toeleveranciers en adviseurs.

Nieuwe+vereniging+voor+aspergeketen+gaat+van+start
© Twan Wiermans

De vereniging is ontstaan uit het Aspergegilde Peel en Maas en streeft ernaar om door bundeling van krachten en het delen van kennis te werken aan een duurzame toekomst voor de hele aspergeketen. Deze week werd een aftrapbijeenkomst gehouden op Kasteel Limbricht met als thema ‘Samen werken aan een gezonde toekomst’.

Aspergegilde Limburg stelt zichzelf op voorhand drie doelen: belangenbehartiging voor de sector, kennisdeling en ontwikkeling van een netwerkomgeving en tot slot het stimuleren van generieke aspergepromotie. De vereniging start met 35 leden, variërend van telers tot kwekers en toeleveranciers, en hoopt dit ledental de komende tijd verder uit te breiden.


Bakermat voor aspergeteelt

Limburg heeft zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld als bakermat voor de Nederlandse aspergeteelt. In het gilde is er aandacht voor samenwerking en optimale profilering van asperges in de regio. Er is uiteindelijk gekozen voor opschaling van Peel en Maas naar een Limburgbreed platform.


Aftrapbijeenkomst Aspergegilde Limburg
Aftrapbijeenkomst Aspergegilde Limburg © Aspergegilde Limburg

Tijdens de aftrapbijeenkomst presenteerde voorzitter Jan Linssen van Aspergegilde Limburg de plannen voor de komende periode en ook de communicatiemiddelen met de nieuwe huisstijl. Het programma werd verder ingevuld door horecaondernemer Igor Stel over het belang van asperges voor zijn onderneming en ook LTO-voorzitter Sjaak van der Tak leverde een bijdrage.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer