Tuinbranche zet nuttige insecten in de kijker voor consumenten

De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) en Tuinbranche Nederland willen klanten van tuincentra bewust maken dat een plant die vrij is van insecten, niet normaal is. De organisaties zetten daarom de campagne 'Vrolijke tuinhulpjes' op.

Tuinbranche+zet+nuttige+insecten+in+de+kijker+voor+consumenten
© Vidiphoto

Velt en Tuinbranche Nederland stellen dat insecten juist nuttig zijn in de tuin. 'Het is onze taak om consumenten te laten zien dat deze beestjes er niet voor niets zijn en dat ze moeten worden gekoesterd', zegt Toon Wurfbain, projectleider Duurzaamheid van Tuinbranche Nederland.

De organisaties zetten tien nuttige beestjes in de kijker, verspreid tussen de planten van diverse deelnemende tuincentra. Velt-campagnecoördinator Mirjam Weisscher: 'Bezoekers ontdekken op die manier waarom insecten nuttig zijn in de tuin en hoe je ze zelfs kunt lokken. Voor kinderen is er een zoekplaat gemaakt, waarmee ze in het tuincentrum kunnen speuren naar de nuttige beestjes.'


Bestrijding

Verder wil Tuinbranche Nederland consumenten op het hart drukken dat insecten niet automatisch bestreden hoeven te worden. 'De insecten koesteren en een evenwichtige natuur in de tuin zorgen ervoor dat er minder of geen plagen ontstaan. Door tuinbezitters en kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de vaak onbekende insecten en hun functies in de tuin, willen we hen informeren over het nut van de insecten.'

De campagne is deze lente en zomer te zien in onder meer vestigingen van Intratuin, GRS, GroenRijk, Ranzijn, Praxis-tuincentra, BTC en een groot aantal zelfstandige tuincentra. Ook wordt de campagne op sociale media gevoerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer