Factsheets geven inzicht in akkerranden, biostimulanten en onkruidbeheersing

Om akkerbouwers op de hoogte te stellen van de laatste stand van zaken van de wetenschap over functionele agrobiodiversiteit, biostimulanten of onkruidbeheersing, ontwikkelde de Business Unit Open Teelten van Wageningen University & Research (WUR) factsheets over deze onderwerpen.

Factsheets+geven+inzicht+in+akkerranden%2C+biostimulanten+en+onkruidbeheersing
© Persbureau Noordoost

De afdeling van de WUR deed dit voor het Kennis op Maat-project 'Kennistransfer Plantgezondheid'. Hierin werkten LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, de Nederlandse Fruittelers Organisatie en Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw samen aan de toegankelijkheid van kennis voor telers.

Deze kennis komt voor een groot deel uit onderzoeksprojecten die akkerbouwers via BO Akkerbouw financierden. BO Akkerbouw deelt de factsheets over deze onderwerpen op haar website. Zo geeft de factsheet over functionele agrobiodiversiteit uitleg over hoe akkerranden kunnen bijdragen aan (natuurlijke) plaagbeheersing.


Een ander informatieblad beschrijft de mogelijkheden met biostimulanten. Dit type meststoffen kan een steeds grotere rol spelen bij de opbouw en het behoud van een weerbare teelt. De factsheet over onkruidbeheersing geeft de zorgen weer over het krimpende middelenpakket. Zo staat beschreven hoe akkerbouwers aan slag kunnen gaan met een gecombineerde inzet van meerdere tactieken en technieken in het groeiseizoen.

De factsheets en de veelgestelde vragen dragen bij aan de doelen van het Actieplan Plantgezondheid. Daarmee werken BO Akkerbouw en haar leden aan duurzame teeltmethoden. Ook bevorderen de informatiebladen de realisatie van het Uitvoeringsprogramma Gewasbescherming 2030, waar LTO Nederland partner in is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer