Wijnen Square Crops wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2022

Wijnen Square Crops is donderdag onderscheiden met de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022. Het bedrijf teelt op twee locaties in de Limburgse plaatsen Egchel en Grubbenvorst op 50 hectare paprika's, komkommers en mini-komkommers.

Wijnen+Square+Crops+wint+Tuinbouw+Ondernemersprijs+2022
© Tuinbouw Ondernemersprijs

Wijnen Square Crops toont daadkracht bij de inzet van duurzame energiebronnen. Zo investeerden de tuinders in 2012 in geothermie in Grubbenvorst. Ze investeerden in 2020 en 2021 in de inzet van biomassa op beide locaties. Hierdoor is meer dan 65 procent van het eigen energieverbruik fossielvrij en duurzaam.De jury van de Tuinbouw Ondernemersprijs is onder de indruk van de veerkracht, weerbaarheid en flexibiliteit van de ondernemers van het Limburgse bedrijf. Naast de bijzondere duurzame teeltmethoden en de drive om fossielvrij te telen, is ook de marketinggedachte vooruitstrevend voor de groentesector: Wijnen Square Crops teelt wat de klant wenst.


De producten van het bedrijf worden pas aangeplant als minimaal 80 procent daadwerkelijk is verkocht. Dat toont visie, aldus de jury. De vorige winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs was tomatentelersvereniging Prominent in 2020.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer