Finalisten Tuinbouw Ondernemersprijs bekend

De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2017 zijn bekend: Bunnik Plants, Green Specialties Holland en Jac. Uittenbogaard & Zonen (JUB Holland).

Finalisten+Tuinbouw+Ondernemersprijs+bekend
© Eigen Foto

Bunnik Plants uit Bleiswijk is een innovatief potplantenbedrijf en produceert duurzaam geteelde groene planten op 25 hectare. Bunnik Plants heeft met verschillende productielijnen, voorzien van toegevoegde waarde, een grote naam opgebouwd.

Het internationaal georiënteerde familiebedrijf zoekt in de bedrijfsvoering altijd naar de meest duurzame oplossingen en is als partner of als initiatiefnemer betrokken bij vele projecten. Bunnik Plants is voorgedragen door Royal FloraHolland.

Green Specialties Holland

Adrie en Hennie van den Einden hebben Green Specialties Holland in Lierop opgebouwd vanuit een traditionele groentekwekerij tot een van de meest toonaangevende leveranciers van hoogwaardige bladgewassen. De activiteiten van het bedrijf beslaan alle schakels in de keten om de kwaliteit van de producten te borgen.

Het bedrijf innoveert en is bijzonder marktgericht waarbij ze niet altijd het geëigende pad volgen.Green Specialties Holland is voorgedragen door Ron Mulders.

Jac. Uittenbogaard & Zonen

Jac. Uittenbogaard & Zonen is een vooraanstaand bedrijf in de bollensector uit Noordwijkerhout. Het beheerst volgens de jury als een van de weinigen alle dimensies van het bloembollenvak: van veredelen, kweken, broeien en verhandelen van bloembollen voor de retail, landscape en broeierij.

JUB Holland heeft duurzaam ondernemen bijzonder hoog in het vaandel staan en is nauw betrokken in talrijke initiatieven op het gebied van het verduurzamen van de bloembollenteelt.

Oordeel van de jury

De finalisten hebben volgens de jury met elkaar gemeen dat ze met een sterke en vernieuwde strategie inspelen op de snel veranderende maatschappij waarbij duurzaamheid en economie goed samengaan.

De jury is nog niet klaar; een tweede ronde van beoordelen gaat nu in. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 11 januari 2017 in Keukenhof tijdens de feestelijke 31ste editie van de prijsuitreiking waarvoor alle tuinbouwondernemers worden uitgenodigd. De bijeenkomst staat in het teken van familiebedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer