Geiten weer naar buiten voor weideseizoen

De geiten van melkgeitenhouder Theo van Dillen in Heusden gingen op Goede Vrijdag voor het eerst weer naar buiten. Omdat hij biologisch werkt, moet hij de geiten de kans geven om te weiden. 'Als de zon schijnt, begint het weer te kriebelen. We doen nu al vier jaar aan weidegang en het blijft hartstikke mooi.'

De geiten moeten altijd wel even wennen als ze in het voorjaar weer voor het eerst naar buiten mogen. 'Binnen 45 seconden staan ze allemaal weer binnen. Dan horen ze wat en zoeken ze de veilige omgeving op', zegt de Brabantse geitenhouder. 'Maar binnen een paar minuten komen ze weer rustig naar buiten. De geiten moeten gewoon even wennen aan de nieuwe omgeving.'

Het gras dat de geiten buiten eten is ongeveer 20 procent van het totale rantsoen. Het merendeel wordt nog binnen gevoerd. 'We laten ze 's morgens na het melken naar buiten en 's avonds voor het melken roep ik ze weer naar binnen', vertelt Van Dillen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer