'In het teken van de toekomst'

De recentste editie van Nieuwe Oogst staat in het teken van vernieuwing. Niet geheel toevallig hebben we de uitgave die verschijnt in het paasweekend uitgekozen om met de vernieuwde krant, website, app en nieuwsbrieven te komen. En ook niet toevallig openen we de krant met vijf prachtige portretten van tieners die maar wat graag boer willen worden.

%27In+het+teken+van+de+toekomst%27
© Dirk Hol

Pasen betekent dat wij mensen opnieuw kunnen beginnen en dat ons een nieuwe toekomst wordt gegeven. Niets hoeft een obstakel te zijn om opnieuw te beginnen. Pasen staat voor een heel nieuw perspectief waarbij de weg wordt geopend naar die nieuwe toekomst.

Het sluit aan bij hoe de boerenkinderen, waar de krant mee opent, de toekomst zien van het boerenbedrijf. Zij krijgen het boerenleven met de paplepel ingegoten. Al jong zien ze de waarde van het familiebedrijf, voelen ze hoe verweven ze zijn met de grond, de omgeving en het familiekapitaal.

De zoektocht naar vernieuwing en mogelijkheden klinkt ook door in de roep van boeren en tuinders om beleid met perspectief. Nu lijkt vooral het stoppen centraal te staan. En stoppende boeren geven een gevoel van verlies. Juist omdat op het platteland zoveel taken liggen die moeten worden uitgevoerd.

Pasen staat voor vernieuwing en perspectief

Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst

Deze krant staat dus juist en heel bewust in het teken van vernieuwing op een moment in het jaar dat het daar bij uitstek over gaat. De vernieuwde Nieuwe Oogst sluit nog beter aan bij het weekendgevoel dat de lezer zo waardeert. In het weekend is het tijd om in relatieve rust nieuwe kennis en inzichten op te doen.

Daarom is in de krant, naast het laatste nieuws en verdiepende en toekomstgerichte artikelen, meer ruimte gemaakt voor beleving en een zakelijke blik op markten, keten, politiek, regio, Nederland, Europa en de wereld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer