Samenwerking pakt ondermijnende criminaliteit in sierteelt aan

Met de Uitvoeringsagenda 2022 van de Weerbare Sierteeltsector wordt invulling gegeven aan de blijvende aanpak van ondermijnende criminaliteit in de sierteeltsector. Dat meldt bloemenveiling Royal FloraHolland.

Samenwerking+pakt+ondermijnende+criminaliteit+in+sierteelt+aan
© FloraHolland

In het programma, dat begin december 2021 werd vastgesteld, hebben gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de Regionale Informatie- en Expertisecentra (RIEC's), Douane Schiphol en Royal FloraHolland afspraken gemaakt over de invulling van de samenwerking.

In de Uitvoeringsagenda 2022 staan activiteiten voor komend jaar beschreven. Zo wordt onder meer ingezet op veilige meldprocessen bij drugsvondsten, handreikingen voor ondernemers om zichzelf weerbaarder te maken en verbinding met andere mainports zoals Schiphol en de Rotterdamse haven.


Samenwerking met Rijk

De activiteiten vinden plaats in samenwerking met het Rijk, waarbij minister Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid toewerkt naar een integrale aanpak van internationaal georganiseerde en ondermijnende drugscriminaliteit, die de mainports en logistieke infrastructuur misbruiken voor illegale praktijken.


Per 7 maart is op de FloraHolland-locatie in het Noord-Hollandse Aalsmeer het eerste Centrum Weerbare Sierteelt in gebruik genomen. Dit centrum biedt werkplekken voor medewerkers van de samenwerkingspartners en faciliteiten voor overleg. FloraHolland verwacht dat intensiever persoonlijk contact een impuls geeft aan een slagvaardige aanpak om ondermijning in de keten tegen te gaan. De intentie is om ook op andere exportlocaties van FloraHolland centra op te richten.

In de aanpak Weerbare Sierteeltsector zijn de volgende partijen vertegenwoordigd: de gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer en Uithoorn, de politie in Den Haag en Amsterdam, het Openbaar Ministerie in Den Haag en Amsterdam, RIEC Den Haag en RIEC Amsterdam Amstelland, Douane Schiphol en Royal FloraHolland.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer