Iers parlement voert verbod pelsdierhouderij in

Nog voor de zomer voert Ierland een verbod op de pelsdierhouderij in. Een akkoord hierover werd 29 maart bereikt in het Ierse parlement. De wet wordt binnenkort ondertekend door de Ierse president Michael Higgens.

Iers+parlement+voert+verbod+pelsdierhouderij+in
© Vidiphoto

Ierland telt drie operationele pelsfokkerijen. De verwachting is dat die, wanneer de wet van kracht is, in de loop van dit jaar hun activiteiten staken. Nederland verbood de nertsenhouderij in 2013 met een deadline voor de uitfasering in 2024.


Wereldwijd is er druk op een verbod op het houden van nertsen. Engeland was in 2003 het eerste land dat de houderij in de ban deed. Daarna volgden Oostenrijk, België, Bosnië en Herzegovina, Tsjechië, Kroatië, Macedonië, Nederland, Noorwegen, Luxemburg, Servië, Slowakije en Slovenië.

Bulgarije, Litouwen, Montenegro en Oekraïne overwegen een verbod op de pelsdierfokkerij. In de Verenigde Staten werd Californië de eerste Amerikaanse staat die de verkoop van bont in 2019 verbood. Dat gebeurde na soortgelijke verboden in steden als Los Angeles, San Francisco, Berkeley en West-Hollywood.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer