Verbod pelsdierhouderij 8 januari van kracht

Het verbod op de pelsdierhouderij gaat op 8 januari in, meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Vanaf die datum is het verboden om in Nederland pelsdieren te houden voor de bontproductie.

Verbod+pelsdierhouderij+8+januari+van+kracht
© Archieffoto Marcel Bekken

Omdat er ethische en maatschappelijke weerstand is in Nederland tegen bontproductie, is op 15 januari 2013 de Wet verbod pelsdierhouderij ingegaan die het houden van pelsdieren voor de bontproductie verbiedt per 2024. Dat verbod is nu vervroegd ingevoerd omdat op verschillende nertsenhouderijen dit jaar besmettingen met het coronavirus (Sars-Cov-2) zijn aangetroffen.

Het stoppen van de nertsenhouderij is volgens advies van het Outbreak Management Team Zoönosen (OMT-Z) de meest effectieve wijze om reservoirvorming te voorkomen.


Op dit moment zijn er geen nertsen meer op nertsenbedrijven in Nederland. Van de 126 bedrijven zijn er 70 geruimd omdat ze positief zijn getest op Sars-Cov-2. Op de overige bedrijven zijn alle nertsen gepelsd tijdens de pelsperiode.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer