Vakbonden akkoord met eindbod cao dierhouderij

Het eindbod voor een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) dat werkgevers in de productiegerichte dierhouderij in februari uitbrachten, is door de achterban van de vakbonden FNV Agrarisch en Groen en CNV vakmensen geaccepteerd.

Vakbonden+akkoord+met+eindbod+cao+dierhouderij
© Twan Wiermans

Hiermee ontstaat een akkoord voor een nieuwe cao van twee jaar voor de Productiegerichte Dierhouderij met een duur van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023. Leden van de betrokken werkgeversorganisaties LTO Nederland, POV, COBK en Envigo RMS zijn direct gehouden aan het toepassen van de punten uit het eindbod. Dan gaat het bijvoorbeeld om de loonsverhoging van 2,75 procent per 1 januari 2022.


Partijen gaan nu aan de slag met de cao-tekst. Zodra de tekst van de nieuwe cao definitief is, wordt deze zo snel mogelijk ter algemeen verbindend verklaring (AVV) voorgelegd aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarna wordt deze gepubliceerd op de site van de Werkgeverslijn. Het ministerie heeft normaal gesproken acht weken nodig om te komen tot een AVV.


Webinar

In de nieuwe cao-tekst wordt ook de uitwerking weergegeven van de protocollaire afspraken die zijn gemaakt. Dit zijn afspraken over onderwerpen die verder in overleg worden uitgewerkt. De Werkgeverslijn houdt 19 april in samenwerking met LTO Nederland een webinar. Tijdens dat webinar worden de wijzigingen van de cao toegelicht en kunnen deelnemers vragen stellen aan cao-specialist Steve Fok van LTO Nederland.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer