Belgische mededingingsautoriteit doet huiszoeking in rundvleessector

De openbaar aanklager van de Belgische mededingingsautoriteit heeft een huiszoeking gedaan bij een beroepsvereniging in de rundvleessector. Het gaat daarbij om mogelijke inbreuken op de werking van de Europese Unie en het wetboek van economisch recht.

Belgische+mededingingsautoriteit+doet+huiszoeking+in+rundvleessector
© Jos Thelosen

Deze huiszoeking is een verkennende stap in het onderzoek naar mogelijke mededingingspraktijken. Volgens Vilt.be betreft het een inval bij de Federatie van het Belgische Vlees (Febev) en zou het gaan om mogelijke prijsafspraken.

Een woordvoerder van Febev laat aan Vilt weten dat er medewerking is verleend aan de huiszoeking en dat de opgevraagde informatie is verstrekt. De openbaar aanklager heeft niets meegenomen. Ook geen gegevensdragers, zoals computers.

Het is nog onduidelijk hoe lang het onderzoek gaat lopen. Dit hangt mede af van hoe complex de zaak is en of betrokken ondernemingen willen meewerken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer