Campagne verzoekt toeristen om bloeiende bollen te respecteren

De bloembollensector heeft de campagne 'Enjoy the flowers, respect our pride' weer opgepakt na twee jaren van lockdowns in coronatijd. De komende weken hangen telers in de Bollenstreek banners op om toeristen uit de velden te weren.

Campagne+verzoekt+toeristen+om+bloeiende+bollen+te+respecteren
© Georges Hoeberechts

Vijf jaar geleden startte de bollensector de campagne om te voorkomen dat bloemenliefhebbers dwars door percelen met bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten struinen. 'Wij begrijpen dat ze van al dat moois foto's willen maken. Als ze op de paden blijven, is dat prima, maar ik ben bang dat ze wel een beetje gecoacht moeten worden', zegt woordvoerder Annika Versloot van de KAVB.

Om het verhaal te vertellen, worden vijftig vrijwillige bollenambassadeurs ingezet. Zij geven bij de velden tekst en uitleg geven over de teelt. Verder worden de dammen naar bloeiende percelen afgezet met hekwerk en ruim tweehonderd banners met daarop de internationale campagneslogan.


Verder hebben bollenkwekers speciale locaties ingericht waar toeristen tegen een kleine vergoeding wel het veld in mogen om extra bijzondere selfies en video's te maken. De schade die toeristen in de bloeiende bollenvelden kunnen aanrichten, kan oplopen tot duizenden euro's per perceel, stelt Versloot. 'De meeste kwekers zijn blij met alle promotie via sociale media, maar ze willen vooral de kwaliteit van hun bollen beschermen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer