Gemeente+Bergen+zet+plan+sportpark+op+bollenpercelen+door
Nieuws
© Jan Jong

Gemeente Bergen zet plan sportpark op bollenpercelen door

Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Bergen stemt in met de aanleg van een sportpark op bollenpercelen aan de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef.

Het voetbalcomplex moet het nieuwe onderkomen worden voor drie fusieclubs: Egmondia, Sint Adelbert en Zeevogels. De productiegrond die ruimtelijk de status van bollenconcencentratiegebied heeft, moet worden gecompenseerd door de accommodatie van Zeevogels om te zetten naar teeltgrond.

LTO Noord en een burgercollectief verzetten zich al jaren tegen de plannen van de gemeente. Beide organisaties hebben al te kennen gegeven opnieuw bezwaar aan te tekenen tegen het besluit.


Raad van State

Dat zal dan opnieuw zijn bij de Raad van State. Die oordeelde eerder ook al dat de gemeente onvoldoende rekening heeft gehouden met diverse omgevingsfactoren.


Het oorspronkelijke plan is op enkele punten aangepast. Voorzitter Mart Brouwer de Koning van LTO Noord-afdeling Kennemerland liet eerder al weten: 'Het ziet ernaar uit dat de gemeente het plan er met enkele cosmetische aanpassingen gewoon opnieuw door wil duwen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer