Groot aantal glastuinders wil investeren in zonnepanelen

Bijna 20 procent van de Nederlandse glastuinders is van plan in de nabije toekomst te investeren in zonnepanelen. Dat blijkt uit resultaten van de jaarlijkse data-actualisatie van AgriDirect die heeft plaatsgevonden onder Nederlandse glastuinbouwbedrijven.

Groot+aantal+glastuinders+wil+investeren+in+zonnepanelen
© Ivarem

Een derde van de glastuinders geeft aan al gebruik te maken van zonne-energie. Het onderzoek toont dat zonne-energie met afstand de populairste bron is van alternatieve energie onder glastuinders. Daarmee zet de stijgende trend van afgelopen jaren door.

Met zonne-energie kunnen glastuinders, die nu hard worden getroffen door de hoge energieprijzen, dit probleem deels oplossen. Zonnepanelen alleen zijn vaak niet toereikend om de gehele kas gedurende het jaar te verwarmen.


Aardwarmte

Uit hetzelfde onderzoek van AgriDirect blijkt dat 2 procent van de glastuinders nadenkt over aardwarmte. Minder dan 1 procent geeft aan te willen investeren in andere vormen van alternatieve energie zoals biogas, windmolens, warmtepompen of houtpelletkachels.

Ruim 33 procent van de glastuinders maakt gebruik van zonnepanelen. Bijna 4 procent zet aardwarmte in.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer