Ministers Jetten en Staghouwer spreken met telers over energiecrisis

Ministers Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Rob Jetten (Klimaat & Energie) gaan vrijdag 18 maart in gesprek met glastelers over de hoge energieprijzen. Daarbij is ook voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland aanwezig.

Ministers+Jetten+en+Staghouwer+spreken+met+telers+over+energiecrisis
© Dirk Hol

De ministers spreken op het bedrijf Bosch Growers in het Zuid-Hollandse Bleiswijk met drie ondernemers over de situatie die is ontstaan door de hoge energieprijzen en de oorlog in Oekraïne. Deze ondernemers zijn Wouter van den Bosch (paprika en bramen), Sebastiaan Breugem (tomaten) en Willem van der Voort (phalaenopsis). Laatstgenoemde sluit aan in zijn rol van voorzitter van de warmtecoöperatie Maasdijk.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

De ondernemers staan positief tegenover verduurzaming en hebben ieder op hun manier al initiatieven ontplooid en investeringen gedaan om de energietransitie gestalte te geven. Maar zij lopen alle drie ook aan tegen barrières, tegenslagen en de consequenties daarvan. Zij hebben vragen aan de ministers en willen knelpunten met hen bespreken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer