Glastuinbouw Nederland somt knelpunten bij gewasbescherming op

Het team Plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland werkt binnen de brancheorganisatie aan oplossingen voor een groot aantal knelpunten bij de gewasbescherming. De Coördinatoren Effectief Middelen- en Maatregelenpakket (Cemp) stelde daarvoor een lijst op.

Glastuinbouw+Nederland+somt+knelpunten+bij+gewasbescherming+op
© Nieuwe Oogst

De opsomming bevat de twaalf belangrijkste knelpunten in de glastuinbouw over de grote diversiteit aan gewasgroepen heen. Ook bevat de lijst zeven gewasspecifieke knelpunten. De lijst is onlangs geaccordeerd door de ondernemersgroep Plantgezondheid van Glastuinbouw Nederland.

Voor de Cemp-coördinatoren is de lijst een belangrijk handvat om met diverse stakeholders, zoals toelatingshouders, onderzoekers en de overheid, het gesprek aan te gaan. Hierin kunnen de partijen praten over hoe ze oplossingen kunnen vinden voor de knelpunten.


Fonds Kleine Toepassingen

In het geval er mogelijkheden zijn om knelpunten op te lossen voor het verkrijgen van een registratie van een gewasbeschermingsmiddel voor een kleine teelt, is het meestal mogelijk een beroep te doen op het Fonds Kleine Toepassingen.

De algemene knelpunten op de lijst zijn: wittevlieg en tabakswittevlieg, bladluizen, rupsen, trips, wantsen en cicaden, wol-, dop- en schildluis, mijtachtigen, echte meeldauw, fusarium, phytophthora, virussen, bacterieziekten. Als gewasspecifieke knelpunten worden genoemd: valse meeldauw, botrytis, mineervlieg, verticillium, potwormsoorten, groeiregulatie sierteelt, slakken. De volledige lijst is hier te vinden.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer