LTO wil deadline voor onderhandelingen over samenwerking met POV

LTO Nederland wil voor 1 april tot overeenstemming komen met de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) over de verdere samenwerking. Die samenwerking heeft ook de voorkeur van LTO. Volgens de organisatie moeten beide partijen hiervoor een beetje inschikken.

LTO+wil+deadline+voor+onderhandelingen+over+samenwerking+met+POV
© Pixabay

Dit lijkt simpeler gezegd dan gedaan. Er wordt al anderhalf jaar gepraat met de POV over het voortzetten van de samenwerking, meldt ZLTO. Besturen, directies, ledengroepen en uiteindelijk een professionele externe begeleider hebben geprobeerd tot een werkbare oplossing te komen.

Dat is tot spijt van LTO nog steeds niet gelukt. Frustrerend voor varkenshouders en de organisaties, aldus de organisatie. De belangenbehartiger stelt dat er een gebrek is ontstaan aan onderling vertrouwen tussen POV en de LTO-organisaties en dat het proces vastloopt in het erkennen van elkaars rol.


'Bij een koepel van zoveel sectoren in een voor onze sector spannende tijd hoort goed afstemmen, elkaar vertrouwen geven en soms het eigen gelijk durven in te passen in het belang van het grotere geheel', meldt ZLTO op haar website. 'Eenheid en solidariteit is geen keuzemenu waar naar bevinden dingen uit worden gehaald om vervolgens een eigen weg te gaan.'

LTO is op dit moment met de leden-varkenshouders in gesprek over het vervolg. Vaststaat dat LTO als koepel in ieder geval alle sectoren uit de land- en tuinbouw blijft vertegenwoordigen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer