Aardappelverwerking weer op het niveau van voor corona

Nederlandse aardappelverwerkers verbruikten de afgelopen twaalf maanden ruim 3,8 miljoen ton aardappelen. Dat is vrijwel hetzelfde volume als in de periode van maart 2019 tot en met februari 2020.

Aardappelverwerking+weer+op+het+niveau+van+voor+corona
© Burt Sytsma

Kort na februari 2020 brak de coronacrisis in Europa uit en dat had vooral de eerstvolgende maanden een grote invloed op het verwerkingsvolume van de Nederlandse aardappelindustrie. Maar zeker vanaf deze zomer lijkt het erop dat de aardappelverwerkers weer minimaal op hun normale capaciteit draaien.

In februari 2022 is in Nederland in totaal 311.200 ton aardappelen verwerkt tot 173.000 ton eindproduct, blijkt uit de verwerkingscijfers die Vavi en NAO deze week publiceerden. Het verwerkte volume is 8 procent meer dan vorig jaar in dezelfde maand. Van de verwerkte aardappelen in februari is 36,7 procent afkomstig van invoer. Dat zijn vooral aardappelen uit België en in mindere mate ook uit Duitsland en Frankrijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 7°
  20 %
 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer