Fritestekort treft nu ook Zuidoost-Aziatische fastfoodketens

Opnieuw zorgen bevoorradingsproblemen voor een fritestekort. Ditmaal worden de Zuidoost-Aziatische fastfoodketens getroffen. De voorraad van het diepvriesproduct uit de Verenigde Staten en Europa is niet toereikend, meldt Bloomberg news.

Fritestekort+treft+nu+ook+Zuidoost%2DAziatische+fastfoodketens
© Nieuwe Oogst

Sommige KFC-filialen in Singapore informeerden klanten dat de fastfoodketen de bijbestellingen van frites zou vervangen door aardappelwafels door een 'wereldwijde leveringsonderbreking'. Fastfoodketen McDonald's in Maleisië en Indonesië stopte de verkoop van grote fritesporties eind vorige maand om dezelfde reden.

De wereldwijde toeleveringsketens kwamen de afgelopen maanden onder druk te staan. Door de omikronvariant van het coronavirus namen de douanecontroles in havens en tekorten aan arbeidskrachten in de transportsector toe.

McDonald's voelde zich eind 2021 genoodzaakt frites in Japan te rantsoeneren nadat overstromingen in de haven van het Canadese Vancouver en het coronavirus de bevoorrading in de kiem smoorden. Doorgaans gebruiken fastfoodbedrijven verscheepte bevroren frites, in plaats van zelf aardappelen aan te schaffen en te verwerken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer