Sierteelt haalt 250.000 euro op voor Giro555

De benefietveiling voor Oekraïne op de klokken van Royal FloraHolland heeft ruim 165.000 euro opgeleverd. Maandag zijn 697 partijen geveild, verdeeld over 361 stapelwagens. De veiling vond plaats op alle vier de veillocaties: Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde.

Sierteelt+haalt+250%2E000+euro+op+voor+Giro555
© Magazine Tuinbouw

Vorige week hebben diverse kwekers op eigen initiatief al bloemen en planten ter waarde van ruim 41.000 euro geveild voor Giro555. Naast een bijdrage in de vorm van transactiekosten van kwekers en kopers ter waarde van ruim 14.000 euro heeft Royal FloraHolland het totaalbedrag aangevuld tot 250.000 euro. Daarmee is sprake van een breedgedragen actie van de sector voor Giro555. De sierteeltsector hoopt dat met de opbrengst het leed een beetje kan worden verzacht.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Na de aankondiging van de benefietveiling op donderdag 10 maart werden direct de eerste karren aangemeld. Tot op het laatste moment hebben kwekers hun bloemen en planten aangemeld om te veilen voor de mensen in Oekraïne. De veiling, die om 7.10 uur plaatsvond, had volgens organisator FloraHolland het karakter van een echte benefietveiling. Veilingmeesters hebben met enthousiasme de producten aan de man gebracht. Ook veel kopers lieten zich van hun beste kant zien door goede prijzen te betalen.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer