LTO in gesprek over Oekraïne en strategisch voedselbeleid

LTO Nederland houdt dinsdag 15 maart een rondetafelgesprek over de oorlog in Oekraïne, de impact op de land- en tuinbouw en de betekenis daarvan voor Europees strategisch voedselbeleid. Dit gesprek start om 15.30 uur en is voor iedereen via een livestream te volgen.

LTO+in+gesprek+over+Oekra%C3%AFne+en+strategisch+voedselbeleid
© Screenshot: website Kees Huizinga

'Met dit rondetafelgesprek vragen we aandacht voor de situatie ter plekke, wat dit voor de Nederlandse land- en tuinbouw betekent en kan gaan betekenen. Maar ook hoe dit de discussie over de geopolitiek van voedsel beïnvloedt', zegt voorzitter Sjaak van der Tak van LTO Nederland.


Meld u hier aan voor de livestream

Sprekers zijn onder meer Kees Huizinga (foto) en Louise van Schaik. Huizinga is al twintig jaar boer in Oekraïne. Hij is op verzoek van zijn Oekraïense landbouworganisatie in Nederland om te waarschuwen voor de gevolgen als de oorlog voortduurt. Van Schaik is hoofd EU & Global Affairs bij Clingendael. Zij coördineert daar het onderzoek naar duurzame ontwikkeling en klimaat en is expert op het gebied van onder meer grondstoffenschaarste.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Namens de agrarische sector spreken naast Van der Tak ook vakgroepvoorzitter Jaap van Wenum van Akkerbouw en Vollegrondsgroente LTO Nederland, vakgroepvoorzitter Kees de Jong van Pluimveehouderij LTO Nederland/NOP en directeur Ruud Paauwe van Glastuinbouw Nederland. Moderator is Hans Van den Heuvel, algemeen directeur LTO Nederland. Het rondetafelgesprek duurt een uur.
Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer