Nederlandse boer uit Oekraïne waarschuwt voor gevolgen oorlog

De landbouwsector in Oekraïne probeert ondanks de oorlog voedsel te produceren. Kees Huizinga runt er een melkveehouderij en akkerbouwbedrijf. Hij is bezorgd over de invloed die het conflict kan hebben op de wereldvoedselmarkt.

Als vertegenwoordiger van boerenorganisaties in het land, waar hij al twintig jaar woont, is Huizinga op een missie om aandacht te vragen voor de problemen op de voedselmarkt. Die zijn volgens hem niet te overzien, als de oorlog nog lang duurt. Hij klopt bij EU-landen aan voor hulp voor de bevolking en de boeren in Oekraïne.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer