Oekraïense tulpen vinden 'onderdak' in ons land

Niet alleen vluchtelingen vinden veilig onderdak in Nederland, ook Oekraïense tulpen worden naar ons land gehaald. Kweker Joost Wesselman uit het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen steekt een collega-kweker uit Drohobytsj (West-Oekraïne) de helpende hand toe door een half miljoen tulpen hierheen te transporteren.

Oekra%C3%AFense+tulpen+vinden+%27onderdak%27+in+ons+land
© VidiPhoto

Door de oorlog kan de kweker zijn tulpen niet langer verkopen in de eigen regio. De eerste lading arriveerde donderdag. De vrachtwagens rijden terug met hulpgoederen. De bloemen uit Oekraïne zijn verkrijgbaar via de webwinkel Tulpen.nl. Van de opbrengst is 80 procent bestemd voor de Oekraïense kweker en zijn personeel. Het overige deel komt volledig ten goede aan Giro555.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

De meeste in de Oekraïne geproduceerde tulpen worden normaal gesproken in deze periode regionaal verkocht. Door de Russische invasie is de verkoop echter volledig stilgevallen. De Oekraïense kweker zocht daarom steun bij Nederlandse collega’s.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer