Overijssel steekt geld in kringlooplandbouw

Provincie Overijssel stelt een voucherregeling open voor innovaties in de agrofood sector en de overgang naar kringlooplandbouw.

Overijssel+steekt+geld+in+kringlooplandbouw
© Dirk Hol

De regeling heet 'Advies en ondersteuning agro&food in Overijssel' en is bedoeld voor ondernemers die een innovatief idee verder willen ontwikkelen. Die boeren willen daarvoor extra kennis in huis halen of een onderzoek laten uitvoeren.

De maximale hoogte van de subsidie voor innovaties is per goedgekeurde aanvraag 10.000 euro, waarbij maximaal 50 procent van de subsidiabele kosten worden vergoed. Daarnaast is het mogelijk maximaal 4.000 euro subsidie te krijgen. Dat geld is bestemd voor het opstellen van een bedrijfsplan voor de overgang naar kringlooplandbouw en geldt op basis van maximaal 80 procent subsidie van de subsidiabele kosten.


Verspilling

In de regeling wordt onder verduurzaming het sluiten van kringlopen, het terugdringen van emissies en het verminderen van verspilling van biomassa in het gehele voedselsysteem bedoeld. Ook draagt de innovatie bij aan het versterken van de sociaaleconomische positie van de agrarisch ondernemer in de keten.

De subsidieregeling geldt vanaf 1 maart 2022 en vervalt op 1 december 2023. Provincie Overijssel wil toe naar een duurzame en toekomstbestendige landbouw. Daarvoor is een Agro&Food-programma ontwikkeld. Hiervoor is een budget van 6 miljoen euro beschikbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer