Messenbalk weegt en vraagt weinig

Agri Bio-Solutions uit Groningen verkoopt het Zuid Duitse merk BB Umwelttechnik. Deze fabrikant maakt dubbele messenbalkmaaiers en kamharken. De messenbalken zijn zowel als frontmaaier en zij- en triple-uitvoering te krijgen. Ook de kamhark is er in frontuitvoering met maximaal drie elementen.

Messenbalk+weegt+en+vraagt+weinig
© Agri Bio-Solutions

De messenbalkmaaier kenmerkt zich door een laag eigengewicht en lage vermogensbehoefte van 2 pk per meter werkbreedte. Dit resulteert in minder bodembelasting en weinig brandstofverbruik. In tegenstelling tot de oudere bekende vingerbalkmaaiers worden beide messen aangedreven. Daarmee zijn hogere snelheden te halen.

De messenbalk maait het gewas zonder veel verplaatsing of kneuzing waardoor deze geschikt is voor kwetsbare gewassen als graszaad en luzerne. De maaier is er in zowel een aftakas- als hydraulisch aangedreven uitvoering. Optioneel is er een eigen hydrauliekpomp voor de aandrijving en een toerentalsensor. Met een slijpmachine zijn de messen vlot scherp te slijpen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer