Machines maken korte metten met rietzwenk als vanggewas

Op de Praktijkonderzoek Plant & Omgeving-locatie Vredepeel in Limburg wordt het doden van vanggewassen gedemonstreerd met twaalf machines. Het mechanisch doden van vanggewassen wint aan populariteit. Zeker nu de chemische bestrijding met glyfosaat steeds meer tot discussie leidt.

'De bouwers van de machines hebben verschillende keuzes gemaakt. De een kiest ervoor om met frezen en ondiep bewerken de wortels zo ondiep mogelijk uit de grond te trekken, waarop het rietzwenkgras in de lucht verdroogt', zegt WUR-onderzoeker Brigitte Kroonen.

Andere machines gaan snel over het perceel om ook ondiep lucht in de grond te krijgen, wat voor uitdroging van de wortels moet zorgen. 'Belangrijk is dat bij het vanggewas, de bodem en de omstandigheden wordt gekeken naar welke bewerking daarbij past.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer