Arla Foods trekt zich terug uit Rusland

Zuivelconcern Arla Foods trekt zich net als veel andere buitenlandse bedrijven terug van de Russische markt. Reden is de oorlog die het land voert in Oekraïne.

Arla+Foods+trekt+zich+terug+uit+Rusland
© Arla Foods

'De impact en gevolgen van de Russische invasie van Oekraïne zijn tragisch, ik deel de hoop van zovelen over de hele wereld dat er snel een vreedzame oplossing wordt gevonden', zegt Arla-ceo Peder Tuborgh in een reactie op het besluit. 'We nemen nu maatregelen om onze activiteiten in Rusland op te schorten en zijn gefocust op hoe we onze zeventig collega's in het land die hier rechtstreeks door worden getroffen, kunnen ondersteunen.'


De van oorsprong Deense zuivelcoöperatie heeft ook leden in Nederland. Het bedrijf biedt momenteel voedselhulp aan Oekraïne en vluchtelingen in de buurlanden. Het werkt daarvoor samen met het Rode Kruis en andere humanitaire organisaties. Arla doneert ook 1 miljoen euro aan het Rode Kruis.


Boycot zuivel

Arla staakt zowel lokale operaties als de invoer van producten uit Rusland. Wel merkt het concern op dat dit laatste al sterk was afgenomen door de boycot die de regering van Vladimir Poetin in 2014 instelde tegen westerse producten.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Onder die boycot vielen een reeks zuivelproducten, waardoor de handel met Rusland vrijwel stil viel. Voor FrieslandCampina was dat een reden om vorig jaar definitief afscheid te nemen van haar Russische activiteiten. Het verkocht toen dochteronderneming Campina LLC aan het Duitse Ehrmann SE.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer