NAK: ontheffing mogelijk bij vroeg rooien consumptieaardappelen

Akkerbouwers die consumptieaardappelen telen, kunnen deelnemen aan een vroegrooiregeling, meldt keuringsdienst NAK. Wanneer telers de aardappelen op tijd rooien, mogen ze het telen volgens een vruchtwisselingsschema van 1:2 en in bijzondere gevallen 1:1.

NAK%3A+ontheffing+mogelijk+bij+vroeg+rooien+consumptieaardappelen
© Burt

Volgens de huidige regelgeving is de teelt mogelijk volgens een vruchtwisseling van tenminste 1:3. In de vroegrooiregeling is de datum waarvoor de aardappelen gerooid moeten zijn, afhankelijk van het gebied waarin het betreffende perceel zich bevindt.

Als akkerbouwers willen deelnemen aan de regeling, moeten ze vroegtijdig een ontheffing aanvragen. Aardappeltelers kunnen online de tarieven en de exacte voorwaarden voor de ontheffing raadplegen. Daar is ook het aanvraagformulier te vinden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer