Triferto en Agrifirm willen samen CO2-uitstoot verlagen

Meststoffenhandelaar Triferto gaat vanaf seizoen 2022-2023 de inkoop en levering van meststoffen voor Agrifirm verzorgen. Doel van de samenwerking is verlaging van de CO2-uitstoot op beide bedrijven.

Triferto+en+Agrifirm+willen+samen+CO2%2Duitstoot+verlagen
© Triferto

Algemeen directeur Kai Kikkers van Triferto licht de voordelen van de krachtenbundeling toe. 'Door een efficiëntere levering kunnen we een marktconforme prijs blijven bieden aan onze klanten. Daarnaast versterken we met het toevoegen van locaties in Drachten en Oss ons netwerk van meststoffenlocaties.'

Daarmee is Triferto in alle regio's in Nederland vertegenwoordigd. Alle locaties ontvangen meststoffen per schip om daarna direct of na bewerking per vrachtwagen de eindgebruiker te beleveren. Ook Willem Unger, directeur plantaardige sectoren bij Agrifirm, is verheugd over de samenwerking. 'Daardoor zijn we flexibeler en efficiënter. Leden en klanten van Agrifirm kunnen ook volgend seizoen rekenen op een goede logistieke dienstverlening en serviceniveau.'

Duurzaamheid is een van de pijlers van Triferto en Agrifirm. Unger: 'Als internationale groothandel in minerale meststoffen streven we samen met klanten en leveranciers steeds naar een zo duurzaam mogelijke voedselproductie. Voor de CO2-footprint van het product zelf delen we de ambitie van Agrifirm om tot de best presterende partijen van Nederland te willen horen als het gaat om CO2-emissie.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer