Korte bewaarpool uien van Agrifirm noteert 10,50 euro per 100 kilo

De uien in de korte bewaarpool van Agrifirm hebben 10,50 euro per 100 kilo opgebracht. Leden van de landbouwcoöperatie profiteren extra door het ledenvoordeel van 2,75 euro per ton.

Korte+bewaarpool+uien+van+Agrifirm+noteert+10%2C50+euro+per+100+kilo
© Twan Wiermans

Agrifirm noemt de poolprijs een 'nette prijs', gezien de lastige uienmarkt. De pool met korte opslag valt tussen de looptijd van de afland- en bewaarpool in. De verkoop in de korte opslag startte na de oogstperiode. Telers leverden de laatste uien in januari af.

Vlak na de oogst, toen de uien net in de bewaring lagen, trok de vraag naar uien aan en stegen de prijzen richting 12 euro per 100 kilo. De goedlopende export op dat moment gaf hoop voor betere prijzen. Toch stortte de prijs vanaf week 44 (eerste week november) in. Het betreft de gemiddelde prijs van de maat 30-60.


Tot week 49 (tweede week december) deed de prijs elke week een stapje terug. Vanaf dat moment bleef de prijs hangen tussen 9 en 10 euro per 100 kilo. In de laatste week van januari (week 4) klom de prijs naar 10 euro per 100 kilo. Naast deze bewaarpool biedt Agrifirm ook een lange bewaar- en een aflandpool aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer