Tineke de Vries nieuwe voorzitter LTO-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente

Tineke de Vries wordt de nieuwe voorzitter van LTO-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente. Zij volgt per 1 april Jaap van Wenum op.

De Vries (55) staat bekend als een nuchtere bestuurder vol passie en met een hart voor de zaak. Ze is akkerbouwer in het Friese Hallum. Maar haar ervaring is veel breder, vooral op bestuurlijk gebied, en ze is dan ook geen onbekende binnen LTO. De Vries was vanaf februari 2021 portefeuillehouder Bodem & Water bij LTO Nederland. In die functie zette ze zich in onder meer in voor het mest- en mineralenbeleid en het Nationaal Bodemprogramma.

Mensen die met De Vries samenwerkten of haar kennen, noemen haar een gedreven en kundige bestuurder die goed is in haar werk en beschikt over een groot netwerk. Ze is overal uitstekend van op de hoogte en is duidelijk in haar communicatie.


Rasbestuurder

De Friese akkerbouwer voldoet aan wat je van een bestuurder zou mogen verwachten: ze is sterk in stukken lezen en doorgronden. Je hoeft haar daar niets over uit te leggen. De Vries is een rasbestuurder die zaken wil oplossen door te overleggen. Ze zou in ieder geval nooit meedoen aan een boerenprotest.

De Vries beseft dat ondernemers voor forse uitdagingen staan. Hierbij doelt ze op het inspelen op wensen vanuit de maatschappij, nieuwe wet- en regelgeving, de steeds beperktere grondbeschikbaarheid en het verdienvermogen dat onder druk staat. Ze is ervan overtuigd dat de Nederlandse akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt uniek zijn en een mooie toekomst hebben met de veehouderij als onmisbare partner in de kringloop.

LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak laat weten dat LTO met De Vries de juiste persoon heeft gevonden om er samen met leden en bestuurders alles aan te doen om de uitdagingen in de sector aan te gaan en het verdienvermogen in deze transitieperiode overeind te houden en te verbeteren. Volgens Van der Tak komt er de komende jaren, naast de grote lopende dossiers, nog flink wat uit Europa op haar bord te liggen.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer