Cosun Beet Company ontvangt hoogste onderscheiding voor duurzaamheid

Cosun Beet Company heeft voor de tweede keer op rij de platinabeoordeling ontvangen van EcoVadis. Hiermee behoort de bietenverwerker tot de top 1 procent van de deelnemende bedrijven in de categorie 'Manufacture of other food products' (vervaardiging van andere voedingsmiddelen).

Cosun+Beet+Company+ontvangt+hoogste+onderscheiding+voor+duurzaamheid
© Dirk Hol

EcoVadis is een criterium die de duurzaamheid van bedrijven meet en waaraan meer dan 90.000 bedrijven in ruim 160 landen deelnemen. Cosun Beet Company doet al zo'n tien jaar mee en scoorde dit jaar met 77 punten vier punten hoger dan vorig jaar. De platinabeoordeling is het hoogst haalbare niveau.

De bietenverwerker vindt een goede EcoVadis-beoordeling belangrijk. 'Veel van onze grote klanten vereisen van ons een goede EcoVadis-score en nemen zelf ook deel aan het criterium', zegt accountmanager industrie Mirjam Huysmans. 'Met deze score kunnen we aantonen dat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.'


De platinabeoordeling geldt voor alle productielocaties van Cosun Beet Company in Nederland en Duitsland. Manager milieu Bertram de Crom: 'We hebben door de hele organisatie heen laten zien dat we werk maken van duurzaamheid. Continu verbeteren op het vlak van duurzaamheid is belangrijk voor ons bedrijf. Hopelijk kunnen we bij het volgende assessment onze score nog verder verhogen.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer