Hoogste waardering duurzaamheid voor Cosun Beet Company

Na vijf keer op rij een gouden beoordeling op het gebied van duurzaamheid heeft Cosun Beet Company voor 2020 een platina beoordeling van Ecovadis toegekend gekregen.

Hoogste+waardering+duurzaamheid+voor+Cosun+Beet+Company
© Johan Wissink

Ecovadis toetst onafhankelijk de prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen van bedrijven aan de hand van vier thema's: milieu, arbeidsomstandigheden en mensenrechten, ethische aspecten en duurzaam inkopen.

Dit doet Ecovadis op basis van 21 vastgestelde criteria. Aan alle onderdelen wordt een gewicht toegekend om tot een eindoordeel te komen. Er waren altijd drie beoordelingsniveaus: brons, zilver en goud. Dit jaar heeft Ecovadis het niveau platina toegevoegd.


Trots

De platina beoordeling is het hoogst haalbare niveau en betekent dat Cosun Beet Company – voorheen Suiker Unie – met 73 uit 100 punten zich in de top van 1 procent van alle deelnemende bedrijven bevindt. Het bedrijf is trots dat de inspanningen op het gebied van duurzaamheid op deze wijze zijn beloond.

In opdracht van tientallen multinationals worden jaarlijks honderden bedrijven beoordeeld en binnen vastgestelde categorieën met elkaar vergeleken in een benchmark. Cosun Beet Company wordt beoordeeld in de categorie 'Manufacture of other food products'.



Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer